HTML

Szabadkikötő - Petróleum öböl

2012.07.12. 03:49 | DunaiHorgaszat | Szólj hozzá!

Kedves kollégámmal és öcsémmel elmentünk napközben júniusban horgászni ide:

https://maps.google.hu/maps?q=47%C2%B0+26'+29.8%22+N+19%C2%B0+3'+22.2%22+E&ie=UTF-8&ei=aSv-T6PrHcuOswboxeTaBQ&ved=0CEEQ_AUoAg

GPS koordináták:

47° 26' 29.8" N 19° 3' 22.2" E

Nos, ez egy gyárterület a Szabadkikötőnél Csepelen. 

Azért nem szabad sokkal nagyon messze ülni a jelzett koordinátától, mert:

Ha a Petróleum utcán feljebb ülünk, akkor nagyon közel kell horgászni a parthoz, mert a Duna sodrása erős.

Ha a kikötő felé, nem tovább haladva a Petróleum utcán ülünk le az a gond, hogy nem lesz annyi kapásunk. Valahogy a halak éppen az öböl bejáratánál tartózkodnak. ( legalábbis nekem így volt )

Az autót ott lehet hagyni nyugodtan a part felső részén, rengeteg hely van a parkolásra. Ha magas a Duna állása, akkor lépcsőkön kell ülnünk ( nem tudod leszúrni a kőbe a bottartót, szóval egy háromlábú rodpodot be kell szerezni ehhez, vagy kövekkel kell bottartó állást kiépíteni ) .

A probléma ezzel a hellyel az, ami általában a Dunán, hogy ha jön egy hajó, hullámok vannak, oda kell figyelni, de olyan közel jönnek el szinte minden nap a hajók, amik ezt az öblöt használják, hogy sokszor kell kivenni a szerelést a vízből, ugyanis annyira felkavarják a vizet, hogy még a 60 grammos ólommal felszerelt feeder szerelést is felhozza az aljáról és valahol a hajócsavarba, vagy bárhol máshol, de be fog akadni és értelemszerűen szakad ( nem, nem tudunk hajót fogni feeder bottal, ő az erősebb ).

Dévérezni lehet itt, ritkán márnát is látni, de az etetés csak korsárból érdekes, ugyanis a hajók teljesen szétverik az etetésünket, amik sűrűn járnak.

1 feeder bot elég, ha megy a hal, akkor 1 bottal is alig bírjuk.

Mikor utoljára itt voltam, éjszakára teljesen eltűntek a halak. Harcsázni szoktak még itt általában.

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaihorgaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr54646873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása